Hvem er jeg

Jeg hedder Bente Jacobsen og er TOLK. Med store bogstaver fordi jeg elsker tolkning og er stolt af mit fag, selv om det desværre ikke er en profession i Danmark. Men det en anden historie, som jeg vil skrive mere om i indlæg her på sitet.

Jeg er også vild med storslået natur, varme og ukomplicerede mennesker, og blandt andet derfor elsker jeg Australien, hvor jeg i 2007 var på konference og tog headerbilledet af Sidneys operahus og skyline. Siden har jeg været så heldig at besøge Sydney igen i 2010 for at forske i tolkning og holde foredrag om retstolkning. I Australien er tolkning nemlig en profession, så bliv ikke overrasket, kære læser, hvis jeg refererer til “the Aussie way” her på min blog.

Norge er et andet forbillede, fordi Norge kan, hvor Danmark tøver. Norge har en tolkeuddannelse på Høgskolen i Oslo og Akerhus, og da jeg er så heldig at undervise på uddannelsen, tager jeg ofte turen derop. Norge har også en certificeringsordning for tolke, der arbejder i den offentlige sektor og en offentlig tilgængelig tolkeliste. Uddannelsen, certificeringsordningen og tolkelisten udgør tilsammen “den norske model”, som også være et tilbagevendende tema.

Jeg underviser desuden i Grønland hvert efterår, på tolkeuddannelsen på Grønlands Universitet i Nuuk. Jeg er blevet dybt betaget af Grønland, dets folk og dets storslåede natur, og jeg glæder mig altid til at vende tilbage.

Min baggrund: Jeg blev statsautoriseret translatør og tolk i engelsk i 1994 og begyndte med det samme at tolke i retten og til konferencer, seminarer, etc. I 1996 begyndte jeg at undervise i konferencetolkning og retstolkning på Handelshøjskolen i Aarhus, og i 2003 blev jeg ph.d. på baggrund af en afhandling om tolkning i byretten. Efterfølgende blev jeg lektor på Handelshøjskolen og Aarhus Universitet, indtil jeg i 2014 valgte at blive selvstændig.

I dag har jeg derfor min egen tolkevirksomhed. Se: www.bjacobsen.dk.

NB: Jeg har også en korrespondenteksamen i italiensk fra 1988 og en BA i moderne græsk fra 2010. Så der står sprog og tolkning på mit CV :-)

22210

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>