Fra konference til konference

Der står konference på programmet i denne tid – i den grad! I morgen rejser jeg til Toronto i Canada, hvor jeg i en hel uge skal deltage i konferencen Critical Link, som afholdes hvert tredje år. Det er den syvende konference i serien, og jeg har været med på dem alle undtagen den første i 1995. Critical Link betyder “vigtig forbindelse”, og det er jo netop det, tolke er – den forbindelse eller det led, som gør, at de primære parter i en dialog (samtale) eller på en konference kan kommunikere. Critical Link-konferencerne fokuserer på tolkning for det offentlige, og jeg skal høre så mange oplæg som muligt plus selv holde oplæg om retstolkning på tirsdag, den 18. juni.

Jeg vil selvfølgelig rapportere fra Canada om alle nye og spændende tiltag inden for retstolkning, sundhedstolkning eller socialtolkning – og om alt muligt andet godt…

PS: Der bliver også mulighed for lidt sightseeing, misbrug af kreditkortet og socialt samvær… Glæder mig:)

Billedet herunder er fra en anden konference, i Gelsenkirchen i Tyskland, som jeg netop er kommet hjem fra, og hvor jeg var med som en af de to danske tolke:

OLYMPUS DIGITAL CAMERATil venstre i billedet ses min danske tolkekollega, efterfulgt af de to finske tolke, efterfulgt af de to svenske tolke – og de resterende tolke er uden for billedet. I alt var vi 18 tolke i 9 kabiner, og vi arbejdede alle sammen mellem engelsk og vores modermål.

I Gelsenkirchen var det nu heller ikke kun arbejde. Der var også tid til hyggeligt samvær med min danske kollega, som jeg ikke støder ind i hver dag, og med de mange andre tolkekolleger. Der blev især snakket – meget! Tolke snakker meget!!

Til slut et kig ud over Gelsenkirchen fra mit hotelværelse:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vender frygteligt tilbage fra Canada:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>