Tolkning endelig på den politiske dagsorden!

Søndag den 11. maj 2014 var en fantastisk dag! Dagbladet Politiken udkom med en forsideartikel om retstolkning, hvor jeg blev citeret for holdninger til den dårlige kvalitet i retstolkning og for forslag til løsningen: En test af alle danske tolke, en SU-berettiget tolkeuddannelse målrettet det offentlige, en certificeringsordning for tolke og en national, offentlig tilgængelig tolkeliste (se linket Den norske model + Tolkelisten – hvis den fandtes).

Da dansk presse havde læst artiklen, blev jeg kontaktet af Radio24syv, Danmarks Radio og TV2 News, som alle ville have interviews. Det fik de selvfølgelig, TV2 endda live.

Det bedste: Flere politikere (retsordførere) blev interviewet om sagen (desværre ikke justitsministeren), og eftersom Translatørforeningens tolkeudvalg de sidste to år har haft foretræde for Folketingets socialudvalg, sundhedsudvalg og retsudvalg samt holdt andre møder med enkelte politikere, kunne ingen af de interviewede påstå, at problemet var ukendt for dem. Det var nemlig alt for velkendt. Tolkeudvalget – og mange andre – har givet dem alle fakta – alt hvad der kom frem i Politiken i går – ad flere omgange!

Det allerbedste: Karina Lorentzen Dehnhardt (SF) og Jeppe Mikkelsen (R) sagde begge på TV, at nu skal Danmark have en tolkeuddannelse.

Kan ikke få armene ned igen!!!!!